Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Łom Biały lom2.jpg
Łom Biały
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
slawomirbednarczyk2217Młodszy Kucharz (357)

Łom Biały

Średni placek, bardzo słodki. Dobry dla dzieci

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • margaryna, 1 szt.
  • ciepła woda , 1 szkl.
  • mleko w proszku (tłuste) , 1 szt.
  • herbatnik, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Margarynę i szklankę wody gotujemy przez 5 min. Do plastikowego pojemnika wsypujemy całe mleko w proszku i pokruszone herbatniki. Do wymieszanego, wlewamy rozpuszczoną margarynę z wodą, mieszamy. Dajemy do foremki, i odstawiamy do zastygnięcia. Jak się doda trochę kakao to będzie łom czarny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650