|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: krzychud1Młodszy Kucharz (400) Ziemniaczane szaszłykiWegetariańskie szaszłyki z sosem serowym (pp.10/2010,s.6)
Składniki:
Sposób przygotowania1. Ziemniaki ugotować w mundurkach ok. 10min, wystudzić.2. Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić na ok. 30min. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w cząstki. Cukinie pokroić w plastry, cebulę w ćwiartki. Warzywa nabijać na przemian na posmarowane olejem patyki do szaszłyków, oprószyć przyprawą i grillować ok. 15min, obracając.3. Sos serowy: ser rozgnieść i wymieszać ze śmietaną, czosnkiem i tartą skórką cytrynową. Doprawić i schłodzić. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|