|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: krzychud1Młodszy Kucharz (400) Ziemniaczana rolada ze szpinakiemGotowana rolada ziemniaczana ze szpinakiem. (pp.10/2010,s.5)
Składniki:
Sposób przygotowania1.Szpinak dusić na maśle, aż odparuje woda. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać i wystudzić.2. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować. Przepuścić przez praskę. Dodać mąkę, jajko i sól. Szybko wyrobić miękkie ciasto i rozwałkować na prostokąt.3. Na cieście rozsmarować szpinak i zwinąć w roladę. Zawinąć w folię spożywczą i aluminiową. Gotować ok. 40 min. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|