|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: NativipSzef Kuchni (1082) Truskawkowe co nie coCiasto truskawkowe wyśmienite na każdą okazję. Oprócz wspaniałego apetycznego wyglądu i smaku owoce te maja mnóstwo witamin odzywczych.
Składniki:
Sposób przygotowaniaŻółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, wsypać budyń i dobrze wymieszać - dodać gorące mleko. Wszystko zagotować aż powstanie gęsta masa (mieszać intensywnie żeby masa się nie przypaliła). Wystudzić. Galaretkę cytrynową ugotować i również wystudzić. Czerwoną ugotować i pozostawic do stężenia. Do ostudzonej masy budyniowej dodać masło i dobrze zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Na dnie tortownicy układać namoczone w żółtej galaretce biszkopty na to wylać masę budyniową. Poukładać owoce. Stężałą galaretkę trudkawkową zmiksować i wyłożyć na ciasto.Podawać schłodzone. Smacznego! |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|