Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Napoleonki bez pieczenia napoleonka_bez_pieczenia2.jpg
Napoleonki bez pieczenia
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 3.8
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MartaKucharz (514)

Napoleonki bez pieczenia

słodko słone ciasto.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • mąka , 1 szkl.
  • mleko, 5 szkl.
  • budyń śmietankowy, 1 szt.
  • masło, 1 szt.
  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  • żółtka, 4 szt.
  • cukier, 1 szkl.
  • krakersy , 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem lub margaryną. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami. Wlać do gotującego się mleka. Mieszając gotować, aż masa zgęstnieje.Połowę krakersów ułożyć w prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm posmarowanej masłem, przykryć gorącym kremem i resztą krakersów.Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Schłodzić w lodówce.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650