|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami i orzechamiFajna alternatywa dla mielonych - bezmięsna ale bardzo dobra
Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby wcześniej namocz - najlepiej na noc i następnie ugotuj do miękkości. Grzyby wyjmij i posiekaj. Kaszę ugotuj w wodzie z grzybów - dodaj niewielką ilość soli, liść laurowy i ziele. Dużą cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Orzechy włoskie rozdrobnij tłuczkiem lub wałkiem. Wymieszaj ugotowaną kaszę (wyjmij z niej liść i ziele), grzyby, cebulę, orzechy. Dodaj do smaku sól, dużą ilość czarnego pieprzu, majeranek, zioła prowansalskie. Do masy dodaj jajko i ewentualnie bułkę tartą jakby masa była za luźna. Obtocz w bułce tartej lub zmielonych płatkach owsianych i podsmaż na oliwie. Warte spróbowania. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|