Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami i orzechami 20101112058.jpg
Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami i orzechami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami i orzechami

Fajna alternatywa dla mielonych - bezmięsna ale bardzo dobra

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • dieta
Składniki:
  • grzyby suszone , 0.5 szkl.
  • kasza gryczana , 1 szkl.
  • cebula, 1 szt.
  • orzechy włoskie, 4 łyżk.
  • suszony majeranek, 1 łyżk.
  • bułka tarta , 0.5 szkl.
  • oliwa z oliwek, 3 łyżk.
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • ziele angielskie, 2 szkl.
  • jajka, 1 szt.
  • zioła prowansalskie, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby wcześniej namocz - najlepiej na noc i następnie ugotuj do miękkości. Grzyby wyjmij i posiekaj. Kaszę ugotuj w wodzie z grzybów - dodaj niewielką ilość soli, liść laurowy i ziele. Dużą cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Orzechy włoskie rozdrobnij tłuczkiem lub wałkiem. Wymieszaj ugotowaną kaszę (wyjmij z niej liść i ziele), grzyby, cebulę, orzechy. Dodaj do smaku sól, dużą ilość czarnego pieprzu, majeranek, zioła prowansalskie. Do masy dodaj jajko i ewentualnie bułkę tartą jakby masa była za luźna. Obtocz w bułce tartej lub zmielonych płatkach owsianych i podsmaż na oliwie. Warte spróbowania.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650