|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006) Ciastka z seremMożna dodaać paprykę i pieczarki
Składniki:
Sposób przygotowaniaZ mąki, margaryny, startego żółtego sera i żółtka zagnieść ciasto, zawinąć je w czystą ściereczkę i wstawić do lodówki na l godz. Następnie włożyć ciasto między dwa arkusze folii aluminiowej i rozwałkować. Szklanką wycinać krążki i piec ok. 5 min. w temperaturze 220°C, następnie wyjąć i ostudzić. Ser topiony rozetrzeć na masę, dodać ubite na pianę białko i drobno pokrojoną pietruszkę (albo oczyszczone, umyte i rozdrobnione pieczarki). Masę dokładnie wymieszać i nakładać na ciasteczka. Można je przybrać rzodkiewką, listkami sałaty itp |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|