Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kisiel z soku owocowego

Coś na deser

Składniki:
  • porzeczka czerwona, 10 dag
  • cukier, 2 dag
  • mąka ziemniaczana, 1 dag
  • woda, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Owoce wrzucić do garnka, dodać 2—3 łyżki wrzącej wody i szybko zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić wodą ok. 125 g (1/2 szklanki). Wycisnąć sok z owoców, dodać cukier, dopełnić do odpowiedniej ilości (125 g) wodą i zagotować. Na gotujący sok wlewać, ciągle mieszając, mąkę rozrobioną z wodą. Gotowy kisiel rozlać do salaterek lub innych naczyń. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650