Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kotlety z jarmużu

Zamiast mięsnych

  • Sposób przygotowania: smażone
Składniki:
  • jarmuż, 20 dag
  • czerstwa bułka, 25 g
  • margaryna, 5 g
  • jajka, 1 szt.
  • bułka tarta , 1 dag
  • tłuszcz, 15 g
  • mleko 2,0 % , 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Jarmuż umyć, wykroić główny nerw i ugotować w osolonej wodzie, po czym odcedzić i posiekać. Bułkę namoczyć w mleku. Margarynę rozetrzeć, dodać wyciśniętą bułkę, żółtko i utrzeć na jednolitą masę. Jarmuż, ubite na pianę białka oraz przyprawy dodać do masy i wymieszać. Na koniec formować kotlety, otaczać je w tartej bułce i smażyć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650