|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaKaszę zalać wrzącym rosołem i wstawić do gorącego piekarnika, aby napęczniała. Tłuszcz od jelit pokrajać drobno .i stopić. Krew dokładnie rozetrzeć i przetrzeć .przez sito. Kaszę, tłuszcz i krew połączyć, wsypać mielony pieprz i inne przyprawy, osolić i dobrze wymieszać. Masa powinna być dość rzadka. Wypełnić luźno oczyszczone grube jelita, zostawiając sporo wolnego miejsca. Końce zawiązać. Ułożyć kiszki na natłuszczonej blasze i piec ok. 1,5 godz. W połowie tego czasu nakłuć patyczkiem i przewrócić na drugą stronę. Gotowe wyłożyć na półmisek i podawać z topioną świeżą słoniną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|