|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Krem śmietankowo - waniliowyKrem podawać przybrany konfiturami lub świeżymi owocami i biszkoptami Składniki:
Sposób przygotowaniaŚmietankę oziębić, przetrzymując kilka godzin w chłodnym miejscu. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować Mleko zagotować z przekrajaną wzdłuż wanilią lub cukrem waniliowym. Żółtka, lub całe jaja utrzeć z cukrem na parze na puszystą masę, nie przerywając ucierania połączyć z gorącym mlekiem. Oziębioną śmietankę ubić trzepaczką lub w mikserze na puszystą masę z częścią cukru pudru. Do masy z żółtek i mleka dodać żelatynę, ubijać, aż masa zacznie gęstnieć, połączyć z bitą śmietaną, wymieszać. Krem przełożyć do salaterki lub kompotierek, albo do pucharków i pozostawić w chłodziarce lub chłodnym miejscu. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|