Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kisiel mleczno waniliowy

Kisiel podawać przybrany dżemem lub konfiturami.

Składniki:
  • mleko, 3 szkl.
  • cukier, 8 dag
  • wanilia w laskach, 0.5 szt.
  • mąka ziemniaczana, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować (1/3 szklanki pozostawić) z przekrajaną wzdłuż wanilią, dodać cukier. Resztę zimnego mleka rozmieszać z mąką ziemniaczaną i wlać do gorącego mleka z cukrem i wanilią, dokładnie mieszając zagotować. Gorący kisiel przelać do salaterki lub kompotierek, ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650