Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kisiel z wiśni

W podobny sposób przygotowuje się kisiel ze śliwek lub czereśni.

Składniki:
  • wiśnia, 40 dag
  • cukier, 14 dag
  • mąka ziemniaczana, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wiśnie wypłukać, usunąć ogonki, zalać wrzącą wodą (3 szklanki), zagotować, przetrzeć przez sito, posłodzić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić małą ilością zimnej wody, wlać do przecieru mieszając, zagotować. Gorący kisiel wyporcjować do kompotierek, ostudzić. Kisiel można podawać przybrany bitą śmietaną lub ze słodkim sosem np. waniliowym, albo z drobnymi ciasteczkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650