Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Jabłka pieczone w sosie z wina

Upieczone jabłka ułożyć na talerzykach, zalać przygotowanym sosem, zastudzić.

Składniki:
  • jabłko, 5 szt.
  • cukier, 10 dag
  • białe wino, 1 szkl.
  • żółtka, 3 szt.
  • skórka pomarańczowa, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Umyte i obrane jabłka wydrążyć, we wgłębienia nasypać po ły­żeczce cukru, upiec w piekarniku. W rondelku pod przykryciem zagotować wino. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i mieszając wlewać do nich stopniowo zagrzane wino. Naczynie postawić na parze i ubijać masę do momentu zgęstnienia. Dodać skórkę otartą z cytryny, lekko wymieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650