Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Brukselka brukselka.jpg
Brukselka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Brukselka

Podawać do mięsa.

Składniki:
  • masło, 3 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • brukselka, 80 dag
  •  
Sposób przygotowania

Świeżą brukselkę oczyścić, dokładnie opłukać w dużej ilości zimnej wody, zalać wrzącą, osoloną wodą, przykryć. Gdy się zagotuje, odkryć na chwilę, dogotować pod przykryciem około 20 minut. Gdy jest miękka, odcedzić, osaczyć. Wyłożyć na półmisek, polać masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650