|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewciaSzef Kuchni (850) Ziemniaki zapiekane z grzybamiZiemniaki zapiekane z grzybami kwaszonymi można podawać jako samodzielne danie na obiad lub kolację.
Składniki:
Sposób przygotowaniaZiemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plasterki i podgotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać, umyć, drobno pokrajać i usmażyć na części tłuszczu na jasnozłoty kolor. Grzyby umyć, pokrajać w paski, dodać do cebuli, wlać śmietanę i jeszcze poddusić, w końcu dodać soli i pieprzu do smaku. Rondel wysmarować tłuszczem i układać w nim warstwami ziemniaki i grzyby, a na wierzch położyć resztę tłuszczu. Zapiec w gorącym piekarniku. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|