Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Grzyby kwaszone

Po napeł­nieniu naczynia przykryć grzyby czystym, wygotowanym płótnem, a następnie drewnianym denkiem i obciążyć czystym, wyparzonym kamieniem

Składniki:
  • świeży grzyb, 1 kg
  • sól, 3 dag
  • cukier, 0.5 dag
  • cebula, 10 dag
  • liście laurowe, 3 szt.
  • pieprz czarny, 4 szt.
  • ziele angielskie, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczone grzyby wrzucić do wrzącej, osolonej wody i obgo­tować w ciągu kilku minut. Wyjąć, odsączyć na cedzaku i ostu­dzić. Cebulę obrać, umyć i pokrajać w plastry. Grzyby, cebulę i przyprawy układać warstwami w naczyniu, przesypując solą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650