Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Papryka pieczona nadziewana serem papryka pieczona nadziewana serem.jpg
Papryka pieczona nadziewana serem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Papryka pieczona nadziewana serem

Gotową potrawę przybrać nacią pietruszki.

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • natka pietruszki, 2 łyżk.
  • tłuszcz, 5 dag
  • ser żółty, 15 dag
  • jajka, 5 szt.
  • papryka, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Upieczoną paprykę obciągnąć ze skórki, przekrajać wzdłuż na pół, wyjąć pestki i gąbczasty miąższ. Ser utrzeć na tarce, wy­mieszać z roztrzepanymi jajami, posolić, napełnić każdą połówkę papryki i ułożyć w ogniotrwałym naczyniu. Na wierzchu i na spód położyć kawałki tłuszczu i zapiec. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650