Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pory zasmażane pory zasmażane.jpg
Pory zasmażane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Pory zasmażane

Gotowanie sprawia, iż por jest delikatniejszy.

Składniki:
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • tłuszcz, 6 dag
  • por, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Pory oczyścić, umyć, pokrajać na kawałki długości 3 cm, ugotować w niewielkiej ilości wrzącej wody z solą i odrobiną tłuszcz. Podprawić białą zasmażką, dodać sól i pieprz, lekko zakwasić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650