Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Kapusta biała ze śmietaną i jabłkami

Zamiast jabłek można dodać ogórki kwa­szone pokrajane w kostkę.

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • kapusta głowiasta biała , 75 dag
  • cebula, 3 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • jabłko, 25 dag
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę cienko poszatkować, zalać szklanką wrzącej wody, a gdy się zagotuje, dodać rozdrobnioną cebulę, tłuszcz, sól i cukier (kminek). Ugotować szybko do miękkości. Umyte jabłka zetrzeć ze skórką na tarce, dodać do miękkiej kapusty, doprawić mąką i śmietaną, zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650