Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Gołąbki Gołąbki.jpg
Gołąbki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Gołąbki

Podawać z ziemniakami i sosem pomidorowym lub białym śmie­tanowym

Składniki:
  • mielone mięso, 25 dag
  • kapusta cukrowa, 1 szt.
  • ryż , 4 dag
  • jajka, 1 szt.
  • przyprawa do zup, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć ją do wrzącej wody, po wyjęciu z wody oddzielić poszczególne liście. Grube nerwy liściowe pobić tłuczkiem. Ryż opłukać i ugotować na sypko w osolonej wodzie. Mięso połączyć z ryżem i jajem, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobioną masę nakładać na liście, zaginać brzegi i zwijać w ciasny rulonik. Gołąbki ułożyć w płaskim rondlu (2—3 warstwy). Przyprawy rozpuścić w szklance wrzącej wody i wlać do rondla. Gołąbki udusić do miękkości, uzupełniając odparowaną wodę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650