|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: maQSzef Kuchni (1180) Parówki z fasoląZamiast parówek może być kiełbasa parówkowa lub serdelowa Składniki:
Sposób przygotowaniaFasolę namoczyć poprzedniego dnia. Ugotować ją w osolonej wodzie razem z pokrajanym w niewielką kostkę boczkiem. Cebulę pokrajać drobno i usmażyć na smalcu, dodać paprykę i zasmażyć, mieszając, razem z cebulą, dodać koncentrat i zasmażyć, również mieszając. Zasmażoną masę rozrzedzić zimną wodą, dodać do fasoli, wymieszać i zagotować. Parówki (kiełbasę) obrać ze skóry, pokrajać w plasterki, dodać do fasoli i wymieszać. Potrawę na talerzach posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką z kwaszonej kapusty. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|