|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: maQSzef Kuchni (1180) Kalarepa z pulpetamiPodawać z ziemniakami lub pieczywem i sałatką z pomidorów Składniki:
Sposób przygotowaniaKalarepę opłukać, obrać i pokrajać w kostkę. Włożyć do rondla, wlać wrzącą wodę, dodać tłuszcz, osolić i gotować na silnym ogniu. Ryż opłukać w zimnej wodzie, odcedzić, włożyć do oddzielnego rondla, zalać zimną wodą, osolić i ugotować na pół-miękko. Mięso połączyć z ryżem i jajem, dodać przyprawy i wyrobić masę. Z masy uformować pulpety wielkości włoskich orzechów, włożyć je do rondla z na pół ugotowaną kalarepą i razem ugotować. Dodać mąkę rozmieszaną z dwiema łyżkami zimnej wody i zagotować, po czym dodać śmietanę. Potrawę posypać posiekanym koperkiem lub nacią pietruszki. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|