Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Kaumuszka

Przepis równie oryginalny co nazwa

Składniki:
  • fasola, 20 dag
  • szynka wieprzowa peklowana na sucho, 35 dag
  • kapusta, 0.25 szt.
  • włoszczyzna, 25 dag
  • cebula, 5 dag
  • liście laurowe, 2 szt.
  • przecier pomidorowy, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • tłuszcz, 4 dag
  • śmietana, 125 ml
  • mąka , 3 g
  • natka pietruszki, 1 szczypta
  • koperek, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę umyć, namoczyć, ugotować i pozostawić w wywarze. Warzywa opłukać, oczyścić, pokrajać w drobną kostkę, a kapustę w nieco większą i przesmażyć krótko w łyżce tłuszczu. Połączyć z jarzynami, podlać 1 szklanką wody i udusić do miękkości. Gdy są miękkie, przyprawić pieprzem, zieleniną, dodać odcedzoną fasolę i śmietanę rozmieszaną z koncentratem pomidorowym i mąką. Podgrzać, dodać posiekaną zieleninę i podawać na stół. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650