Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Kotlety ze śledzi z grzybami

Śledzie i grzyby połączenie niczego sobie

Składniki:
  • śledź, 2 szt.
  • suszony grzyb, 10 szt.
  • cebula, 5 dag
  • bułka tarta , 10 dag
  • mleko 2,0 % , 2 szkl.
  • tłuszcz, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć, obrać z ości i posiekać razem z ugotowanymi grzybami. Dodać posiekaną cebulę, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz pieprz. Masę wyrobić, uformować z niej kotlety, obtaczać w rozbitym jaju oraz tartej bułce i smażyć na gorącym tłuszczu. Podawać z gotowanymi ziemniakami i surówkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650