Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Nadzienie z grzybów wersja I

Przyprawić do smaku

Składniki:
  • suszony grzyb, 15 dag
  • cebula, 10 dag
  • tłuszcz, 6 dag
  • mąka , 10 dag
  • wywar, 1 szkl.
  • śmietana, 20 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby umyć kilka razy w ciepłej wodzie i ugotować do mięk­kości w małej ilości wody, odcedzić i zemleć w maszynce. Cebulę pokrajać w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz włożyć cebulę, podsma­żyć, wsypać mąkę, rozmieszać, zasmażyć, rozprowadzić wywarem z grzybów, dodać zmielone grzyby i śmietanę: zagotować.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650