Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Kulki rybne na grzankach

Podawać na gorąco z surówką z papryki i pomidorów.

Składniki:
  • ryba, 1 kg
  • mleko, 0.5 szkl.
  • cebula, 1 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • jajka, 2 szt.
  • ser żółty, 3 dag
  • masło, 3 dag
  • bułka , 0.5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Rybę sprawić, opłukać, odfiletować i zemleć w maszynce wraz z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Cebulę umyć, obrać, pokrajać i podsmażyć na tłuszczu, nie rumieniąc. Do masy rybnej dodać podsmażoną cebulę, jaja, pieprz i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Bułkę pokrajać na grzanki grubości do 1 cm. każdą kromkę posmarować z obu stron masłem. Z masy formować ku­leczki, posypać je tartym żółtym serem, ułożyć na kromkach i wstawić do piekarnika. Piec ok. 20 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650