Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa jarzynowa Julienne zupa-jarzynowa.jpg
Zupa jarzynowa Julienne
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa jarzynowa Julienne

Podawać z lanymi kluskami.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • tłuszcz, 3 dag
  • groszek zielony, 0.5 szkl.
  • kalafior, 0.25 szt.
  • kapusta włoska, 0.5 szt.
  • kalarepa, 1 szt.
  • seler, 0.5 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • wywar z włoszczyzny, 6 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa korzeniowe i kalarepę umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paski, włożyć do rondla, dodać masło lub margarynę, podlać niewielką ilością wywaru i dusić pod przykryciem, dolewając w miarę potrzeby wody lub wywaru. Gdy warzywa będą na pół miękkie, dodać cienko poszatkowaną włoską kapustę, podzielony na różyczki kalafior i groszek; zalać przecedzonym wywarem i gotować tak długo, aż będą miękkie. Doprawić do smaku solą, dodać posiekaną drobno zieleninę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650