Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Chrzan z octem chcrzan.jpg
Chrzan z octem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Chrzan z octem

Smak chrzanu ma być stodkawo-kwaśny.

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • ocet, 1 łyżecz.
  • chrzan, 2 szt.
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • woda, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Chrzan opłukać, ostrugać, zetrzeć na drobnej tarce, skropić rozpuszczo­nym kwaskiem cytrynowym i pozostawić na chwilę rozłożony na talerzu. Bo pewnym czasie do chrzanu dodać ocet z wodą, sól i cukier do smaku, włożyć do słoika z zakrętką, zamknąć, aby dalej nie wietrzał i zachował odpowiednią gęstość.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650