Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa kalafiorowa lub brokułowa ze śmietaną Zupa kalafiorowa lub brokułowa ze śmietaną.jpg
Zupa kalafiorowa lub brokułowa ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Zupa kalafiorowa lub brokułowa ze śmietaną

Podawać z ziemniakami lub grzankami.

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 1 szkl.
  • mąka , 3 dag
  • masło, 4 dag
  • kalafior, 1 szt.
  • włoszczyzna, 25 dag
  • kości, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Kalafior opłukać, obrać z liści, podzielić na cząstki, głąb oczyszczony ze zdrewniałych części pokrajać w paski. Gdy warzywa ugotują się, odcedzić wywar, ugotować w nim kalafior. Sporządzić lekko zrumienioną zasmażkę, wlać do wrzącego wywaru, mie­szając gotować, dodać śmietanę i sól do smaku. Podawać z młodymi ziemniakami z koperkiem lub grzankami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650