|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816) Wywar z kości jako podstawa zupDodajemy drobne kawałki mięsa Składniki:
Sposób przygotowaniaKruche kości wołowe lub cielęce opłukać starannie, drobno porąbać, zalaćzimną wodą, podgotować. Oczyścić warzywa szczoteczką pod bieżącą wodą, oskrobać, opłukać, większe sztuki przekrajać, włożyć do podgotowanych kości, posolić i gotować. Gdy resztki mięsa przy kości ugotują się, wywar odcedzić, połączyć z głównym składnikiem i zupę podprawić. Drobne resztki mięsa pokrajać, włożyć do zupy. Gdy jest ich więcej, można je zużyć jako nadzienie do pierogów, naleśników itp. |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |