Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Wywar z kości jako podstawa zup Wywar z kości jako podstawa zup.jpg
Wywar z kości jako podstawa zup
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Wywar z kości jako podstawa zup

Dodajemy drobne kawałki mięsa

Składniki:
  • kości, 50 dag
  • woda, 2 l
  • warzywa, 25 dag
  • sól, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kruche kości wołowe lub cielęce opłukać starannie, drobno porąbać, zalaćzimną wodą, podgotować. Oczyścić warzywa szczoteczką pod bieżącą wodą, oskrobać, opłukać, większe sztuki przekrajać, włożyć do podgotowanych kości, posolić i gotować. Gdy resztki mięsa przy kości ugotują się, wywar odcedzić, połączyć z głównym składnikiem i zupę podprawić. Drobne resztki mięsa pokrajać, włożyć do zupy. Gdy jest ich więcej, można je zużyć jako nadzienie do pierogów, naleśników itp. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650