|
|||||||||||||||||
Encyklopedia kulinarna - to słownik z hasłami o tematyce kulinarnej, który sami możecie tworzyć i edytować. Możecie wpisywać hasła, dodawać do nich zdjęcia, dopisywać dodatkowe informacje. Dzięki czemu powstanie wyjątkowa encyklopedia, oparta na wiedzy i doświadczeniu wszystkich portalowiczów. Hasło: BaraninaOstatnia zmiana: madralaSzef Kuchni (1075) Praktyczne wiadomości ogólne
Powiększ zdjęcie
Najlepsze mięso otrzymuje się ze zwierząt dwu-, trzyletnich, odpowiednio żywionych, bo są one silnie umięśnione i niezbyt otłuszczone. Mięso takich zwierząt ma kolor żywoczerwony, tłuszcz, którym mięso jest przerośnięte, biały i jędrny. Takie mięso nadaje się do sporządzania potraw smażonych i pieczonych,
|
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|