Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety z ziemniaków z dorszem wędzonym Kotlety z ziemniaków z dorszem wędzonym.jpg
Kotlety z ziemniaków z dorszem wędzonym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Kotlety z ziemniaków z dorszem wędzonym

Podawać z surówką lub sałatką warzywną.

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • dorsz , 50 dag
  • ziemniak, 40 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • cebula, 5 dag
  • jajka, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • majeranek, 1 szczypta
  • bułka tarta , 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, rozetrzeć. Cebulę lekko zrumienić z tłuszczem. Dorsza obrać ze skóry i ości, mięso pokrajać. Do ziemniaków dodać rybą, cebulą z tłuszczem, jajo, masą przyprawić do smaku, podzielić na 5 kotletów. Kotlety wyrobić w bułce tartej, usmażyć na złoty kolor z obydwu stron. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6760
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650