Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sznycel ministerski z dorsza i szczupaka Sznycel ministerski z dorsza i szczupaka.jpg
Sznycel ministerski z dorsza i szczupaka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Sznycel ministerski z dorsza i szczupaka

Podawać z ziemniakami i sałatką lub surówką.

Składniki:
  • kajzerki , 5 dag
  • bułka tarta , 5 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 3 dag
  • cebula, 5 dag
  • jajka, 0.5 szt.
  • ugotowane ziemniaki, 10 dag
  • mleko, 3 łyżk.
  • bułka , 4 dag
  • szczupak, 75 dag
  • dorsz , 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Szczupaka sprawić, dorsza i szczupaka opłukać, zdjąć skórę, mięso odfiletować. Namoczyć bułkę w mleku, odcisnąć. Cebulę z tłuszczem lekko zrumienić. Zemleć rybę, ziemniaki i bułkę; do masy rybnej dodać jajo, sól, pieprz i cebulę, wyrobić ją starannie. Czerstwą kajzerkę obetrzeć ze skórki, pokrajać w cieniutkie kromeczki i drobniutkie prostokątne grzanki, wymieszać je z tartą bułką. Z masy rybnej robić kotlety i ukształtować je w tartej bułce z grzankami nadając im kształt owalny; panierowanie dobrze przycisnąć ręką, aby grzanki nie odpadły w czasie smażenia. Rozgrzać tłuszcz, sznycle smażyć na miernym ogniu, z obydwu stron, na kolor złoty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650