Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Schab w sosie śmietanowym 19.jpg
Schab w sosie śmietanowym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Schab w sosie śmietanowym

Schab w sosie śmietanowym

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • pietruszka, 1 szt.
  • Śmietana 18% , 15 dag
  • schab , 2 kg
  • sól spożywcza, 15 g
  • kminek, 15 g
  •  
Sposób przygotowania

Odpowiednią ilość schabu odciąć od kostek, pokrajać na cienkie plastry, opłukać, obsuszyć, natrzeć solą i posypać kminkiem. Wstawić na 30 min. do dobrze nagrzanego piekarnika i opiec z obu stron, polewając w czasie pieczenia wywarem z mięsa lub małą ilością wody. Gdy mięso będzie miękki wyjąć z piekarnika, sos wymieszać ze śmietaną i drobno posiekaną pietruszką - połączyć z mięsem. Potrawę podawać z duszonymi warzywami lub ziemniakami.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650