Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Słonina wędzona Słonina wędzona.jpg
Słonina wędzona
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Słonina wędzona

Dobra słoninka.

Składniki:
  • sól spożywcza, 100 g
  • słonina, 5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Słoninę zasolić w taki sam sposób, jak mięso na potrawy albo do wędzenia, obsuszać 2 dni na powietrzu i wędzić 7 dni w zimnym dymie. Po uwędzeniu obsuszać kawałki słoniny 24 godz. i przechowywać w ciemnym pomieszczeniu. Słoninę wędzoną można przechowywać znacznie dłużej niż soloną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6760
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650