Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Muffinki korzenne z cukinią 2BB2050A-74E1-42B7-9B33-3654CFDEF15B.jpeg
Muffinki korzenne z cukinią
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Muffinki korzenne z cukinią

Pyszne, niezwykle łatwe muffinki z cukinią

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • Na Boze Narodzenie
  • karnawal
Składniki:
  • mleko, 1 szkl.
  • mąka orkiszowa , 250 g
  • cukinia, 1 szkl.
  • cukier, 1 szt.
  • olej roślinny, 1 szkl.
  • orzechy laskowe, 1 szkl.
  • kakao, 3 łyżk.
  • przyprawa do pierników, 1 łyżk.
  • soda oczyszczona, 1 łyżecz.
  • jajka, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Cukinię obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj w misce składniki suche - mąkę, kakao, przyprawy, cukier, sodę, orzechy. Osobno wymieszaj składniki mokre - jajka, mleko, olej. Do suchych składników dajemy mokre, dodajemy cukinię i wszystko dokładnie mieszamy. Kiedy otrzymamy gęste, kleiste ciasto przekładamy do foremek na muffinki i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika, na 30 minut. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650