Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Spring rolls z sosem orzechowym IMG_7167.jpg
Spring rolls z sosem orzechowym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6760)

Spring rolls z sosem orzechowym

Pyszna przekąska, którą zaskoczycie znajomych!

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • na grilla
  • dieta
  • karnawal
  • bezglutenowe
Składniki:
  • sałata, 50 g
  • sos sojowy, 1 łyżk.
  • czerwona cebula, 0.5 szt.
  • ogórek , 1 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • papier ryżowy, 100 g
  • tofu, 1 szt.
  • czerwona kapusta, 100 g
  • makaron ryżowy, 100 g
  • masło orzechowe, 3 łyżk.
  • sos ostrygowy, 2 łyżk.
  • imbir mielony, 1 łyżecz.
  • słodki sos chili, 1 łyżk.
  • woda, 4 łyżk.
  • sok z cytryny, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Marchewkę i ogórek kroimy w słupki. Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w piórka i marynujemy w sosie sojowym. Jeśli nie lubimy ostrości cebuli możemy pominąć ten składnik. Tofu kroimy w słupki. Mieszamy składniki sosu: masło orzechowe, sos chili, sos ostrygowy, sok z cytryny, imbir. Gotujemy makaron ryżowy wg instrukcji na opakowaniu. Papier wyżowy namaczamy w ciepłej wodzie przez kilka sekund. Nakładamy stopniowo składniki: po dwa, trzy składniki - raz rolujemy, dodajemy kolejny składnik rolujemy i na końcu zawijamy do końca. Robimy tak, aż do skończenia składników. Podajemy z sosem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6760
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650