Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Cynamonowe ślimaczki/Cinnamon rolls 4C9ED36F-DB24-4276-8112-B3125DD41523.jpeg
Cynamonowe ślimaczki/Cinnamon rolls
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Cynamonowe ślimaczki/Cinnamon rolls

Pyszne cynamonowe ciasteczka w 20 minut

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • karnawal
Składniki:
  • jajka, 1 szt.
  • cukier trzcinowy, 3 łyżk.
  • cynamon mielony, 3 łyżk.
  • ciasto francuskie, 250 g
  •  
Sposób przygotowania

Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy rozmąconym jajkiem. Posypujemy cynamonem i cukrem trzcinowym. Zwijamy z obu stron, żeby powstały dwie rolki. Można zwinąć jedną. Smarujemy jajkiem. Kroimy na około 1 cm kawałki i układamy na papierze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 15 minut. Smacznego  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650