Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Przecier pomidorowy 41117DEA-EE4F-4D4F-B831-B610AD02B928.jpeg
Przecier pomidorowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6165)

Przecier pomidorowy

Pyszny przecier z pomidorów odmiany lima.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • karnawal
  • bezglutenowe
Składniki:
  • pomidor, 55 kg
  •  
Sposób przygotowania

Nie ma nic lepszego niż domowy przecier pomidorowy. My użyliśmy do niego pomidorów odmiany lima, ze względu na małą ilość soku w nich zawartą.Z 55 kg pomidorów wyszło nam 50 słoików 0,7 litrowych.Pasteryzacja i przygotowywanie słoików:Jeśli nie chcesz wyparzać słoików tylko zrobić to w piekarniku - umyj je najpierw dokładnie a następnie wstaw do piekarnika i ustaw temperaturę na 100 stopni C. Trzymaj w piekarniku przez 25 minut od momentu rozgrzania.Pasteryzacja w piekarniku - nagrzej piekarnik do 120 stopni C i pasteryzuj słoiki przez 30 minut. Potem wyłącz piekarnik i pozwól im wystygnąć w środku.Pasteryzacja w garnku z wodą - na dno garnka dajemy czystą ściereczkę wstawiamy słoiki i zalewamy do 3,4 wysokości słoika. Gotujemy około 20 minut i zostawiamy do wystygnięcia.Smaczego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6165
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650