Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Karp pieczony na zimno cover_karp_pieczony.png
Karp pieczony na zimno
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Karp pieczony na zimno

Karp pieczony na zimno, tak jak dawniej na ognisku przy pięknych widokach.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
  • na grilla
Składniki:
  • oliwa z oliwek, 3 łyżk.
  • curry, 1 szczypta
  • kolendra, 1 szczypta
  • majeranek, 1 szczypta
  • papryka słodka, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • karp , 2 kg
  •  
Sposób przygotowania

Żywego karpia nacieramy mieszanka przypraw z papryki słodkiej, majeranku, kolendry, czosnku, curry, soli i pieprzu. Wsadzamy naszego karpia miedzy kijki tak aby nam nie wypadł i nabijamy przy ognisku około 50-80 cm. Pieczemy naszego karpia miedzy 4-8 godzin. Wyciskamy cytrynę na gotowego karpia i posalamy według uznania. Serdecznie zapraszamy na film.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650