Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Makaron z rydzami unnamed.jpeg
Makaron z rydzami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Makaron z rydzami

Świetny przepis na jesienne dni

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • posiekany koper, 1 łyżk.
  • posiekana pietruszka, 1 łyżk.
  • białe wino, 50 ml
  • mielony pieprz, 2 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • masło klarowane, 2 łyżk.
  • rydze, 200 g
  • spaghetti, spaghettini, spaghettoni, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Na maśle klarowanym szklimy cebulę i czosnek, następnie dodajemy pokrojone w paski grzyby. Chwilę dusimy. Dodajmy sól, pieprz i podlewamy białym winem. Dusimy, aż alkohol odparuje. W międzyczasie gotujemy al dente makaron. Grzyby podlewamy odrobiną wody z makaronu, redukujemy dodajemy resztę masła. Następnie dorzucamy posiekany koperek i pietruszkę. Wszystko razem mieszamy. można posypać parmezanem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650