Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PablocitoKuchcik (25)

Makaron Ryżowy z Pesto i jajkiem

Prosty, smaczny i przede wszystkim ekspresowy przepis kiedy jesteśmy głodni i nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie :)

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: jedna
  • dieta
  • bezglutenowe
Składniki:
  • makaron , 150 g
  • pesto, 2 łyżk.
  • ugotowane jajko, 2 szt.
  • pieprz, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Zalać wrzątkiem wody makaron ryżowy i zakryć pokrywką. Odczekać 5 min i odlać wodę z garnka.W międzyczasie ugotować 2 jajka na miękko (3 min) Przełożyć makaron na talerz następnie dodać 2 czubate łyżki zielonego pesto. Na koniec pokroić ugotowane jajka na plasterki (ilość dowolna) i wrzucić do dania.Szczyptę pieprzu do smaku Smacznego !  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650