Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa- krem z dyni 59107b985636086705aabc0c717a42ae_XL.jpg
Zupa- krem z dyni
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Wadera93Młodszy Kucharz (330)

Zupa- krem z dyni

Przepis na pyszną zupę krem z dyni. Uwielbiam tę zupę. Pora jesienna to okazja do jej przygotowania. Jest bardzo delikatna, kremowa, łagodna, a cytryn

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • dynia, 1 szt.
  • ziemniak, 2 szt.
  • marchew, 2 szt.
  • bulion, 1 l
  • cebula, 1 szt.
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • imbir mielony, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa mielona, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • śmietana, 100 ml
  •  
Sposób przygotowania

Dynię umyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek i włókien. Następnie pokroić w kostkę razem ze skórką. Ziemniaki i marchewki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dynię, ziemniaki, marchewki i cebulę ugotować na bulionie do miękkości. Zupę zmiksować np. blenderem na krem. Doprawić sokiem z cytryny, imbirem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą cukru. Dodać śmietanę. (Można ją dodać podczas miksowania lub dolać do zupy rozlanej na talerzach).  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650