Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iskaKuchcik (95)

Zapiekanka z łososia

zapiekanka z łososia ze szpinakiem i ziemniakami

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • ugotowane ziemniaki, 0 szt.
  • ser pleśniowy, 1 szt.
  • szpinak mrożony, 1 szt.
  • łosoś , 1 szt.
  • jogurt naturalny, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Do naczynia żaroodpornego kładę: podsmażonego łososia (Rybkę smażysz, sól, pieprz, sok z cytryny) potem szpinak mrożony podgrzany z roztopionym serem pleśniowy (szpinak rozdrobniony mrożony, momentalnie w garnku się podgrzewa, odparowuje wodę i dodaję trójkącik sera pleśniowego lazur), i na koniec, ugotowane ziemniaki, ugniecione i wymieszane z jogurtem naturalnym - żeby było fit :) ziemniaki to kwestia gustu, można dodać jogurt, śmietanę, ser żółty, wygładzić, albo specjalnie porobić zadziory żeby się ładnie zrumieniły łosoś w filetach jest zazwyczaj gruby na jednej połowie, więc ja to skrawam, żeby wyrównać, a po drugie żeby wyłożyć całe naczynie - wtedy mam więcej plastrów. Wszystko będzie ugotowane więc wstawiam do piekarnika tylko do zarumienienia ziemniaków, max 30 min w 180 C 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650