Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Parówki w cieście drożdżowym parówki w cieście drożdżowym.JPG
Parówki w cieście drożdżowym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Parówki w cieście drożdżowym

Takie chrupiące , gorące najchętniej podaję na śniadanie ewentualnie na kolację .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Śniadanie
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • mąka , 25 dag
  • parówki, 10 szt.
  • śmietana, 2 łyżk.
  • drożdże, 2 dag
  • olej, 1 łyżk.
  • cukier, 1 łyżk.
  • jajka, 2 szt.
  • mleko, 7 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Z drożdży , odrobiny cukru oraz mleka przygotuj rozczyn . Kiedy wyrośnie rozmieszaj go z żółtkami oraz resztą składników . Wyrób ciasto , odstaw do wyrośnięcia . 2 . Ciasto rozwałkuj w paski szerokości 2 cm . Posmaruj lekko ubitym białkiem . Owiń parówki . Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Posmaruj resztą białka . Piecz na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650