Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa orzechowa zuoa orzechowa.jpg
Zupa orzechowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Zupa orzechowa

Smaczna zupa wprost na wigilijny stół .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • orzechy włoskie, 20 dag
  • wywar z włoszczyzny, 1 l
  • śmietanka kremowa, 1 szkl.
  • żółtka, 2 szt.
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz biały, 2 szczypta
  • cukier, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Orzechy zmiel , dodaj do wywaru warzywnego i zagotuj na małym ogniu , od czasu do czasu mieszając .2 . Śmietanę połącz z żółtkami i utrzyj na jednolitą masę . Przypraw solą , pieprzem i cukrem .Cieniutkim strumieniem wlej do wrzącego wywaru , nie przerywając mieszania . Nie dopuść do zagotowania . Przed podaniem udekoruj połówkami orzechów . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650