Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa szczawiowa

Nie ma to jak troche zdrowia

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • wywar z kości, 500 g
  • szczaw , 50 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • marchew, 50 g
  • ziemniak, 250 g
  • mąka , 2 g
  • śmietana, 50 g
  • tłuszcz, 10 g
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Do wywaru z kości dodać rozdrobnione warzywa, posolić. Następnie dodać pokrojone drobno ziemniaki. Przebrać szczawdokładnie opłukać, udusić pod przykryciem na tłuszczu, po czym przetrzeć przez sito. Gdy ziemniaki są miękkie, dodać śmietanę i doprawić do smaku. Uwaga: Lane ciasto (zamiast ziemniaków) wlewamy wodę z wywaru przez durszlak pod koniec gotowania. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650