Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Chrupiące podpłomyki chrupiace podpłomyki.jpg
Chrupiące podpłomyki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Chrupiące podpłomyki

Polecam szybką i smaczną przekąskę .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • woda gazowana, 3 łyżk.
  • olej, 5 łyżk.
  • papryka ostra, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Mąkę zagnieć z jajkiem , proszkiem do pieczenia , szczyptą soli i mielonej papryki . Wlej 3 łyżki wody gazowanej , dokładnie wyrób . Odstaw na około 30 minut , by ciasto odpoczęło .2 . Ciasto cienko rozwałkuj , gęsto ponakłuwaj widelcem . Pokrój w trójkąty . Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju , usmaż podpłomyki na złoty kolor . Osącz z tłuszczu . Podawaj jako samodzielną przekąskę . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650