Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa pokrzywowa

Muszę przyznać że byłem zaskoczony smakiem

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • wywar z kości, 500 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • marchew, 50 g
  • liść pokrzywy, 100 g
  • ryż , 10 g
  • śmietana, 50 g
  • tłuszcz, 10 g
  • sól, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • cebula, 20 g
  •  
Sposób przygotowania

Ryż lub ziemniaki ugotować na wywarze z kości. Młode liścierzodkiewki lub pokrzywy dokładnie oczyścić i pokroić. Cebulę drobno pokroić, udusić na tłuszczu, dodać pokrzywę lub rzodkiewkę i poddusić. Następnie połączyć z wywarem, zagotować, dodaćśmietanę i doprawić do smaku. Uwaga: Liście pokrzywy zbiera się z roślin przed kwitnieniem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650